Bu ürün stoklarda tükenmiştir
Bu ürün stoklarda tükenmiştir
Bu ürün stoklarda tükenmiştir
230 adet ürün listelenmiştir. Toplam 13 sayfa

Oyuncu Kulaklığı - Gaming Headset

Ses, görüntünün vazgeçilmez bir unsurudur. Kulaklık, kullanıcının her bir kulağına bir veya birden daha fazla sayıda küçük hoparlörün yakın durmasını sağlayan bir çevre birimi aygıtıdır. Genellikle kullanım amaçları, kullanan kişi dışında kalan diğer kişileri rahatsız etmemek, dışarıdaki ortam gürültüsünü önlemek, sesin ve basların kayba uğramasını engelleyerek daha net şekilde algılamasını sağlamaktır.

Kulaklıklar sadece müzik dinlemenin dışında, günümüzde birtakım aktivitelerin gerçekleştirilmesi için kullanıcıların vazgeçemediği giyilebilir bir aksesuar olarak da karşımıza çıkmaktadır. Örneğin, oyun oynayan bir kullanıcı için mutlaka mikrofon barındırması gerekliyken; spor yapanlar için ise mikrofon gereksiz bir ek özellik olarak görünmektedir. Sporcular için, hareket halindeyken kulaktan çıkmaması ve düşmemesinin yanı sıra Bluetooth ve taşınabilir olması son derece önemlidir, ki, bu nedenle kulaklığın kullanım amacına hizmet etmesi için çok daha farklı bir yapıda ve özelliklerde olması gerekmektedir. Buradan hareketle, kulaklıklar kullanım amacına ve işlevsel özelliklerine göre sınıflandırılabilmektedir, diyebiliriz.

Bu kategorimizde, “Oyuncu Kulaklığı - Gaming Headset” sınıflandırmasında yer alan ürünler yer almakta ve ilgili ürünleri incelemektesiniz.
Aşağıda verilen genel bilgiler ışığında, Gaming Kulaklıklar kategorimizden amacınıza ve bütçenize uygun bir Oyuncu Kulaklığını daha rahat seçebilirsiniz.

Neden Oyuncu Kulaklığı ?

Sesin görüntünün vazgeçilmez bir unsuru olduğunu yukarıda belirtmiştik. Oyuncu kulaklıkları, monitörde oluşan görüntünün, ses ile senkronize olmasını sağlayan en önemli ve kişiye özel bir çevre birimi aygıtıdır. Peki bu oyuncu kulaklıklarının normal gündelik hayatımızda müzik dinlemekte kullandığımız kulaklıklardan ne gibi farkları var.

Oyuncu kulaklıklarının genelinde olmazsa olmaz diyebileceğimiz bazı temel vazgeçilmez özellikler mevcuttur.

  • Bunlardan en önemlisi Mikrofon’dur. Marka veya aynı markanın modeline göre ayrılabilir (takçıkar) veya sabit bir mikrofon mutlaka yer alır. İhtiyacınıza göre tak-çıkar veya sabit mikrofonlu bir ürünü tercih edebilirsiniz. Oyuncu kulaklıklarında önerilen model, Tek Yönlü (Unidirectional) ve gürültü önleyici bir mikrofondur. Mikrofonun ortamdaki her sesi almaması yani Çok Yönlü (Omnidirectional) mikrofon türünde olmaması gerekir. Tek Yönlü mikrofonlar, mikrofonun ön tarafından gelen seslere duyarlıdır ve ortam akustiğini, arkaplan gürültülerini ve civar ses kaynaklarından gelen sesleri almaz ve diğer türlerine göre izolasyon bakımından çok daha iyilerdir.
  • Baş ve Kulaklık Yastıkları – Oyun oynamak diğer aktivitelere göre daha uzun sürebilmektedir. Bu uzun süre zarfında sürekli başınızda duracağı için sizi rahatsız etmemeli ve kulaklık yastıklarının da kulaklarınıza tam oturması ve de yastıklarda kullanılan materyallerin terletme gibi özelliklerinin olmaması gerekmektedir. Kafa bantlı bir kulaklığın kafadaki basıncı azaltması ve ağırlığı çok daha eşit şekilde dağıtan daha geniş kafa bandı içermesi, uzun soluklu oturumlar gerçekleştiren online bir oyuncu için vazgeçilmezdir.
  • Bağlantı Arabirimi  – Kulaklık seçerken dikkat etmeniz gereken en önemli etmendir. Kablolu kulaklıklarda genellikle 3.5 mm jack standart bir arabirimdir. Oyuncuların büyük bir çoğunluğu USB arabirimli ürünleri tercih etmektedir. Kablosuz kulaklıklar ise USB veya Bluetooth arabirim mevcut olup bazı marka ve modellerde aynı zamanda kablolu kullanım için 3.5mm giriş de sağlanmaktadır.
    Kullanacağınız aygıtın (PS, PC, XBOX) giriş veya çıkışlarını gözden geçirerek arabirim tercihinizi kolaylaştırabilirsiniz. Ayrıca, arabirimin daha iyi iletim sağlaması için altın kaplama olmasına dikkat etmeniz yararınıza olacaktır.
  • Kablolu/Kablosuz Kulaklık – Oyuncuların geneli kablolu kulaklık tercih etmektedir. Bunun temel sebebi kablolu kulaklıkların anlık/gecikmesiz ses iletimi, hafif ve esnek yapıları ve daha az maliyetli olmasıdır. Kulaklığın kablosuz olması için üzerinde dahili bir batarya barındırması gereklidir. Kablosuz kulaklıklar genelde anlık ses aktarımı için Bluetooth kulaklıklara nazaran çok daha düşük gecikmeli bir bağlantı sunan ve daha az güç tüketen 2.4 Wireless/Kablosuz teknolojisini kullanmaktadır. Kablosuz kulaklık üreten markalar kablosuz kulaklığın aynı zamanda kablolu kullanılabilmesi için mikrofon girişi birleşik veya ayrık 3.5mm konnektörlü bir ses kablosunu kutu içerisinde sunmaktadır.
  • Stereo / Surround – Stereo, insan işitme duyusuna uygun, hoş bir izlenim vermek amacıyla sesin eşzamanlı olarak, farklı yönlerde ve simetrik yerleştirilerek iki veya daha fazla bağımsız ses kanalına bağlanmış hoparlörler yardımıyla tekrar üretilmesidir.
    Surround Ses,  üç boyutlu ses olarak tanımlanır. Bu ses için gerekli sayıda hoparlör kullanmak gereklidir. Gerçek bir üç boyutlu sesi yaratırken gerçekliğe yaklaşmak için hoparlör sayısını artırmak gereklidir. Hoparlör sayısının artması kulaklıkların ağırlaşmasına ve maliyetlerinin de oldukça yükselmesine sebep olmaktadır.
    Virtual Surround ise, sanal üç boyutlu ses olarak tanımlanır. İki kulağımız olmasına rağmen insanoğlu üç boyutlu ses duyabilmekte, yukarıdan, aşağıdan, önden ve arkadan gelen sesleri ayırt edebilmektedir. Sadece iki hoparlör kullanarak üç boyutlu ses izlenimi vermek mümkündür. Sanal üç boyutlu sesi yaratırken fark edilen en basit iki etmen vardır ki, birincisi kulaklar arası ses şiddeti farkı ve ikincisi de kulaklar arası zaman farkıdır. Sanal üç boyutlu ses veren kulaklık üreticileri, kulaklar arası ses ve zaman farkı, yankı ve basit dalga boyu şiddeti oynamaları yaparak gerçekçi sonuçlar elde etmektedir.
    Surround Ses teknolojisi barındıran oyuncu kulaklıklarında 5.1 veya 7.1 Kanal Sanal Surround Ses ibarelerini görmeniz mümkündür.